Loading...
Megosztás

Botox-kezelést az orvosi gyakorlatban nem csak ránctalanításra alkalmaznak. A legújabb vizsgálatok és a tapasztalati tények szerint a botox-kezelés csökkenti a fejfájások mértékét és gyakoriságát, sokszor teljesen megszüntetve a problémát. Több páciensem kifejezetten e miatt kéri visszatérően a kezelést, a ráncok kisimulása csak másodlagos számukra. A hatásmechanizmus alapja a homlok területén az izmok tónusának csökkentése, amely gyakran beindítója a migrénes rohamoknak. A botox-kezeléstől leginkább akkor várható eredmény, ha a fejfájás elölről indul. Nincs biztosíték a kezelés eredményére, de érdemes próbát tenni, ha a fejfájások kezelése nem megoldott, mert a botox-kezelés egyszerű, biztonságos, hosszú távú és később nem vagy kevésbé lesz szükség fájdalomcsillapítók szedésére. A legvékonyabb injekciós tűvel történő kezelés után napokkal áll be a hatása, mely 3-6 hónapig tart, korlátlanul ismételhető.

A botox mimikai izmokat gyengítő hatásán alapszik a tic vagy tikk (akaratlan izomrángás) kezelése is, mely alapkezelésnek számít ezen neurológiai kórképnél. Az adott mimikai arcizomba beadott injekció leállítja az izomrángást,megszabadítva a pácienst a rendkívűl megterhelő tünettől. Az adott izom működésének gyengítése másodlagosan eredményezhet kedvező vagy kedvezőtlen esztétikai jellegű hatást is.

Mi az a botox?

Az amerikai Allergan gyógyszergyár Botox márkanevű készítménye már szinonímája lett a kezelésnek, amely közel 30 éves múltra tekint vissza és a vele végzett évi sok millió kezelés is alátámasztja biztonságosságát. Ma már több gyógyszergyár különböző márkaneveken forgalmaz botulinusz-A készítményeket. Maga a botulinusz-fehérje egy fehér, porszerű anyag a hűtött ampulla alján, melyet a felhasználás előtt feloldunk, majd a folyadékot a legvékonyabb, ún. inzulinos tűvel adjuk be a kezelendő mimikai izmokba. A botulinusz-toxin az ideg-izom közötti ingerületátvitelt gátolja, vagyis a ráncokat okozó izommozgást gyengíti, így megpihen és kisimul fölötte a bőr. A botox-kezelés hatása átmeneti, az izmot vagy az idegvégződést nem károsítja, biztonságosan, korlátlanul ismételhető. Az esztétikai célú alkalmazás mellett orvosi (szemészeti, neurológiai) célra is használatos, de izzadásgátlásra is kiváló hatású.

Mi a botox-kezelés menete és mellékhatásai migrén és tikk esetén?

A beavatkozás, mely kb. 15 percet vesz igénybe, történhet az ingyenes konzultáció után azonnal vagy más időpontban is. Bőrfertőtlenítés után kis szúrásokkal a megfelelő izmocskákba juttatjuk az anyagot. Enyhe csípő, szúró fájdalommal jár a kezelés, mint az injekciózás általában, érzéstelenítés nem szükséges. A kezelés végén szúnyogcsípésre emlékeztető kis rózsaszín dudorok láthatóak, amelyek fél órán belül spontán eltűnnek. Pontszerű lila véraláfutás néha megjelenhet, ami egy hét alatt szívódik fel, de addig is lesminkelhető

Fejfájás kezelése esetén plusz előny, hogy az eseteges homlokráncok kisimulnak, plusz mellékhatással nem kell számolni. Izomrángás kezelése esetén olyan mimikai izmok kezelése is szükséges lehet, amelyek nem játszanak szerepet ráncok képződésében, így szépészeti céllal nem szokás őket kezelni. Ilyen esetben esztétikailag zavaró mellékhatás is jelentkezhet. Ez részben előre jósolható, a konzultáció során a pácienssel megbeszélem azt. Annak érdekében, hogy ne legyen erőteljes a probléma, a kezelés kisebb részletekben, nem egy alkalommal történik, a páciens dönti el, hogy milyen erősségig haladjunk a kezeléssel.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Interneten bejelentkezést, kérdést nem tudok fogadni, kérésre asszisztensem megadja privát telefonszámomat!

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.