Loading...

Hibaüzenet

Notice: Undefined variable: pager include() függvényben (/home/w20926/public_html/sites/all/themes/rhythm/templates/views-view-grid--portfolio-isotope.tpl.php 33 sor).

Notice: Undefined variable: attachment_after include() függvényben (/home/w20926/public_html/sites/all/themes/rhythm/templates/views-view-grid--portfolio-isotope.tpl.php 37 sor).

Notice: Undefined variable: more include() függvényben (/home/w20926/public_html/sites/all/themes/rhythm/templates/views-view-grid--portfolio-isotope.tpl.php 43 sor).

Notice: Undefined variable: footer include() függvényben (/home/w20926/public_html/sites/all/themes/rhythm/templates/views-view-grid--portfolio-isotope.tpl.php 47 sor).

Notice: Undefined variable: feed_icon include() függvényben (/home/w20926/public_html/sites/all/themes/rhythm/templates/views-view-grid--portfolio-isotope.tpl.php 53 sor).

Aki magánorvoshoz fordul, nagyobb odafigyelést, a legjobb kezelést szeretné, ennek próbálok megfelelni. Rendelésemen fő szempont a páciensek gyógyulása, megelégedettsége, amit szakmai felkészültséggel, a páciens tiszteletben tartásával, korrektséggel igyekszem elérni. .

1998-tól működik magánrendelésem, törekszem frissen tartani a lendületet, a tudást és újabb lehetőségeket találni a gyógyításban és az esztétikai kezelések területén is.

Hiszem, hogy az egészség a legnagyobb kincs és minden betegnek a saját baja a legnagyobb, ezért magaménak érzem egyik kollégám mondását, miszerint mindig azt a kezelést választja, amit jó szívvel javasolna a hozzátartozójának is.

Bőrgyógyászati kórképek

Bőrgyógyászati kórképek gyakori kérdései

Rozáceás arcbőr

Milyen lesz a bőr kezelés után?

A kezelés csípő, szúró érzéssel jár, különösen a lábaknál, melyet speciális bőrhűtő készülék csökkent. Kezelés után a bőr kipirosodik pár napig. A kisebb erek azonnal eltűnnek, míg a láb erei 3, az arc nagyobb erei 1 hétig vörös csíkokként láthatóak a körülöttük jelentkező gyulladás miatt. A kezelés megkezdése előtt és után egy hónapig kerülni kell a napozást és a szoláriumot.

Biztonságos a kezelés?

IGEN. Ezt támasztják alá a 2004 óta szerzett tapasztalataink és a szakirodalom is. A lézer, mint fénysugár, fizikai hatást fejt ki a bőrre, belső, a szervezet egészére ható mellékhatása nincs. A kezelés szelektíven a 0,5-3mm-es vastagságú ereket érinti, így a bőr normál vérellátását biztosító apró kapilláriserek érintetlenek maradnak. Trombózis, nagyobb erek felé terjedő károsodás nem alakulhat ki. Az IPL (villanófény, nem lézer) kezelésekkel összehasonlítva nem csak hatékonyabb, de nem fordul elő a bőr megégése sem.

Anyajegyek, bőrdaganatok szűrése dermatoszkóppal

Milyen gyanújelekre kell figyelni a melanoma kapcsán?
 • Fontos az évente 4 alkalommal elvégzett otthoni önellenőrzés, mely egy percet vesz igénybe, ennek során tükör előtt kézitükörrel a kezünkben a hát bőre is látható.
 • Általánosságban furcsa, a többitől eltérő anyajegyet keresünk fejtetőtől talpig átnézve a bőrt. A három legfontosabb jellemző a méret, a szín és az alak.
 • A gyorsan növekvő (néhány hónap alatt) vagy
 • aszimmetrikussá váló (nem kerek vagy ovális) illetve
 • feketedő, többszínűvé váló anyajegyek lehetnek gyanúsak bőrdaganatra.
 • Akinek a bőrén sok vagy szabálytalan alakú, ill. nagy méretű anyajegy található, azoknál indokolt az évente ismételt bőrrákszűrés.
Milyen a dermatoszkópos vizsgálat?

A dermatoszkóp egy speciális nagyító, mely által nem csak 10-szeres nagyításban látható az anyajegy, de polarizált fénye miatt azok pigmentszerkezete is megmutatkozik. Speciális bőrgyógyászati tudást és tapasztalatot igényel a látott kép értékelése, mely rendkívüli módon elősegíti a rosszindulatúság megállapítását.

A kézi dermatoszkóp nagy fényereje és optikai részletgazdagsága nagy segítség a diagnózis felállításában.

Szabad-e szoláriumba járni?

Bizonyítottan növeli a bőrrák veszélyét a rendszeres szoláriumhasználat és a napon való leégés.
Habár a szolárium által kibocsájtott ultraibolya (UV) sugárzás alig tartalmazhatja előírás szerint a veszélyesebb, UVB tartományba eső fényt, mégis rendkívül károsítja a bőrt. Az UVA tartomány kevésbé, de mégis hajlamosít bőrdaganatra, akár évtizedekkel később. Mivel az UVA fény nem okoz bőrgyulladást, azt az érzetet kelti, hogy a szoláriumozás veszélytelen, pedig a néhány perces használat során sokszorosan nagyobb dózisa éri a bőrt, mint normál napozáskor. Mint minden szervezetet károsító tényezőnél itt is fontos ugyan a mérték, de ahogy nem sok értelme van feltenni a kérdést, napi hány szál cigaretta engedhető meg, a szoláriumozás sem javasolt rendszeresen. Nem lehet tartósan barnább a bőrünk anélkül, hogy az ne károsítaná a bőrt, a korai  ráncosodásról nem is beszélve.

Szabad-e napozni?

Szabad, ha elkerüljük a leégést és mértéket tudunk tartani.
A napégés az UVB sugárzás által kiváltott bőrgyulladás. Nem mondhatni, hogy kifejezetten ez a célja, de ahogy a fájdalomérzet megtanít óvni testünket a balesetektől, úgy a napégés is jó indikátora a káros mértékű sugárzásnak. Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a (főképp gyermekkori) napégések számával együtt növekszik a bőrrákok előfordulási gyakorisága. Több, logikusan átgondolható tényezőtől függ az az idő, amit leégés nélkül tölthetünk a napon: világos bőrszín, 11 és 3 óra közötti erős napsugárzás, víz tükröző hatása stb. Manapság a fényvédőkrémek, naptejek használata lehetővé teszi, hogy ne égjünk le, világos bőrűeknek szinte kötelező a használata nyaraláskor, tűző napon való hosszabb tartózkodáskor. Nem a fényvédő faktorszáma a lényeges (elegendő a 15-20-as is, bár a 30-as, 50-es jobban véd), hanem hogy ne felejtsük el

Milyen bőrrákok léteznek?

Mivel a bőr különböző típusú sejtekből épül fel, aszerint különböznek az azokból kiinduló bőrdaganatok is. Áttétképző hajlama miatt legfontosabb a pigmentsejtekből kiinduló melanoma. Sokkal gyakoribb viszont a bőr alsó sejtsorából képződő bazalioma, amely azonban sosem áttétes, így az életet nem fenyegeti, ezáltal klinikailag jóindulatúnak tekinthető. A bazalióma bőrszínű, évek alatt növekvő, fénylő felszínű folt vagy csomó képében jelentkezik leggyakrabban. Az idősebb korosztályban gyakori leginkább arcon, ahol sok napfény érte a bőrt. Fontos a felismerése és sebészi eltávolítása, mielőtt nagyra nő és roncsoló sebet okoz. Bármilyen tartósan fennálló, gyanús bőrelváltozással érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

Körömgomba és benőtt köröm

Mitől végleges a gyógyulás?

Enyhébb esetekben pedikűrös kezelés is megfelelő lehet átmenetileg. Végleges megoldást műtét hoz, de nem elegendő a köröm széli sávjának eltávolítása, mert az újonnan termelődő köröm ismét szélesre nő, majd a gyulladás hónapok múlva újra kialakul. A benőtt köröm műtétnél sokan lézeres műtétre gondolnak, pedig a lézernek, mint vágóeszköznek nincs előnye, úgyanúgy szükséges érzéstelenítés, ugyanannyi a gyógyulási idő. A körömbenövés-műtét célja a végleges eredmény.

Végleges megoldást csak a körömtermelő zóna megkeskenyítése ad.

A benőtt körömre való hajlam mindig kétoldali, ez még akkor is igaz, ha a tünetek nem jelentkeznek egyszerre, ezért megfontolandó a műtét egyszerre történő elvégzése mindkét oldalon.

Mi a műtét menete?

A terület fertőtlenítő oldatos lemosását követően Ultracainnal érzéstelenítés következik. A teljes fájdalommentesség elérését követően a műtét során először a benőtt körömszélt kivágom, eltávolítom, majd a körömházban - ahol a köröm növekedése indul - a körömtermelő zóna széli részén elhelyezkedő sejteket kb. 3-4 mm-es szélességben destruálom. Ezek után már keskenyebb köröm fog növekedni, amely nem fúródik be a körömágyba.

A teljes gyógyulási idő általában 4 hét, addig áztatni nem szabad a lábat. Járáskor fájdalom csak napokig áll fenn.

Éranyajegyek lézeres kezelése

Mi a lézer hatása?

A lézerrel történő érkezelést Nd:YAG lézerkészülékkel (Fotona Dualis XP) végezzük. Ennek a lézernek a hullámhossza (1064nm) jól elnyelődik a vér hemoglobinjában, így világszerte az érelváltozások kezelésének leghatékonyabb orvosi eszköze. A lézersugár nagy energiájú fénysugár (jelen esetben nem a látható tartományba eső), amely a bőrön áthatolva a kis erekben nyelődik el, miközben a felette lévő bőrt nem károsítja. Ugyanezen módon kezelhetőek az arc értágulatai vagy a láb seprűvénái.

Biztonságos a kezelés?

Igen. Ezt támasztják alá a 2004 óta szerzett tapasztalataink és a szakirodalom is. A lézer, mint fénysugár, fizikai hatást fejt ki a bőrre, belső, a szervezet egészére ható mellékhatása nincs. A kezelés szelektíven a 0,5-3mm-es vastagságú érgomolyagokat érinti, így a bőr normál vérellátását biztosító apró kapilláriserek érintetlenek maradnak. Trombózis, nagyobb erek felé terjedő károsodás nem alakulhat ki. Az IPL (villanófény, nem lézer) kezelésekkel összehasonlítva nem csak hatékonyabb, de nem fordul elő a bőr megégése sem.

Hány kezelés szükséges a lézeres éranyajegyek eltávolításához?

Az éranyajegyek egyetlen  kezeléstől teljesen eltűnnek. Sok tíz vagy százas nagyságrendű éranyajegy esetén több kezelési alkalom lehet szükséges más-más testtájékon.

Milyen lesz a bőr kezelés után?

A kezelés csípő, szúró érzéssel jár, melyet speciális bőrhűtő készülék csökkent. Kezelés után a bőr az éranyajegyek körül kipirosodik, középen apró fekete pörkkel annak maradványaként. A kezelés megkezdése előtt és utána 3-3 hétig kerülni kell a napozást és a szoláriumot, hogy ne legyen a bőr túlérzékeny és ne keletkezzen barna pigmentáció.

Tenyéri, talpi izzadásgátlás hyperhidrosis készülékkel

Milyen a készülék és hogyan történik a kezelés?

A Hyperhidrosis készülék két, egymástól elkülönített víztartályt tartalmaz, amelyek a két kéz vagy a két láb kezelésére szolgálnak. A csapvízzel történő feltöltés és a készülék üzembe helyezése után a készülék automatikusan 10 percig működik. A bekapcsolás után csak az áram intenzitását kell a kívánt értékre beállítani, és a kezelés alatt az egyéni áramérzet függvényében korrigálni.

A terápia első fázisában heti 3-5 kezelés javasolt, alkalmanként 10-20 perc. A verejtékezés csökkenésével ezek ritkithatóak. A látványos eredmények eléréséhez rendszeres kezelés szükségeltetik, melyek időszakosan szüneteltethetők.

KISMŰTÉTEK

A bőrgyógyászati kisműtéteket mindig a legmegfelelőbb eszközzel (lézer, elektromos kés, kissebészeti eszközök, nitrogénfagyasztás) és érzéstelenítésben (lidocain/ultracain injekció, érzéstelenítő kenőcs, fagyasztás) végzem.

Leggyakrabban kezelt elváltozások

 • Vírusszemölcsök kézen, talpon ill. más bőrterületen
 • Fibrómák (lógó szemölcsök leggyakrabban nyakon, hónaljban)
 • Éranyajegyek
 • Törzs, arc seborrheás szemölcsei (érdes, lapos világosbarna szemölcsök)
 • Nemiszervek szemölcsei

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Facebookon, interneten kérdést, bejelentkezést nem tudok fogadni. Kérdéseikre asszisztensem telefonon készséggel válaszol, valamint e-mailben elérhető vagyok: drszobeczki@gmail.com

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.