Loading...
Megosztás

A rozácea felnőttkorban jelentkező, arcbőrt érintő, krónikus, gyulladásos bőrbetegség, mely komoly problémát okoz a megjelenés szempontjából, esztétikailag is. Habár alapvető oka ki nem küszöbölhető hajlam, de több tényező is provokálhatja a tüneteket, melyek felkutatása és kizárása tartós javulást hozhat.

A tünetek 3 fő típusát más-más módon kezelhetjük.

  1. Arcpír - új, receptköteles gél tompítja.
  2. Pattanásszerű gyulladásos göbök - enyhébb esetben kenhető szer, erősebb formában gyógyszeres kezelés mulasztja.
  3. Értágulatok - egyszeri lézerkezelés látványosan tünteti el.

Milyen lesz a bőr kezelés után?

A kezelés csípő, szúró érzéssel jár, különösen a lábaknál, melyet speciális bőrhűtő készülék csökkent. Kezelés után a bőr kipirosodik pár napig. A kisebb erek azonnal eltűnnek, míg a láb erei 3, az arc nagyobb erei 1 hétig vörös csíkokként láthatóak a körülöttük jelentkező gyulladás miatt. A kezelés megkezdése előtt és után egy hónapig kerülni kell a napozást és a szoláriumot.

Biztonságos a kezelés?

IGEN. Ezt támasztják alá a 2004 óta szerzett tapasztalataink és a szakirodalom is. A lézer, mint fénysugár, fizikai hatást fejt ki a bőrre, belső, a szervezet egészére ható mellékhatása nincs. A kezelés szelektíven a 0,5-3mm-es vastagságú ereket érinti, így a bőr normál vérellátását biztosító apró kapilláriserek érintetlenek maradnak. Trombózis, nagyobb erek felé terjedő károsodás nem alakulhat ki. Az IPL (villanófény, nem lézer) kezelésekkel összehasonlítva nem csak hatékonyabb, de nem fordul elő a bőr megégése sem.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Facebookon, interneten kérdést, bejelentkezést nem tudok fogadni. Kérdéseikre asszisztensem telefonon készséggel válaszol, valamint e-mailben elérhető vagyok: drszobeczki@gmail.com

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.