Loading...
Megosztás

Az uszodaszemölcs (Molluscum contagiosum) és a közönséges szemölcs is (Verruca vulgaris) leggyakrabban gyermekeknél jelentkezik. Mivel direkt vírusellenes gyógyszer nincs ellenük, viszont több hónapig is lappanghatnak az újabb szemölcsök látható tünet nélkül, hosszadalmasan, akár éveken át húzódóan is visszatérhetnek. Lényeges, hogy nem szabad hagyni elszaporodni a szemölcsöket. Az ecsetelők, kenhető szerek, fagyasztás nem mindig mulasztják a szemölcsöket, ezért azok eltávolítása gyakran alkalmazott módszer.

A HPV szemölcsök leggyakoribb megjelenési területei: tenyér, talp, nemiszervek (condyloma), arc (futószemölcs).

Az eltávolítás leggyakrabban Volkmann-kanállal történik, mely elválasztja a szemölcsös területet az ép bőrtől anélkül, hogy az alapját megsértené, így nem gyakori, hogy heg marad vissza.

Érzéstelenítésre anesztetikus krémet használunk a kicsi, felszínes szemölcsök esetén, míg a közepes méretűeknél fagyasztásos zsibbasztást, a nagyobbaknál pedig lidocain vagy ultracain injekciót alkalmazunk.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Facebookon, interneten kérdést, bejelentkezést nem tudok fogadni. Kérdéseikre asszisztensem telefonon készséggel válaszol, valamint e-mailben elérhető vagyok: drszobeczki@gmail.com

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.