Loading...

A dermaroller tüskés hengere apró sebek tízezreit ejti a bőrön. Minden egyes kis szúrás a test természetes öngyógyító képességét aktiválja, a kezelt területen új kollagén- és elasztánrost termelődik. A dermaroller maga egy nyeles, forgó henger, melynek felületét több száz hajszálvékony tű borítja. Különböző tűhosszúságú dermarollerek léteznek, hogy az egyes problémákat a legmegfelelőbben tudjuk kezelni. A skála a 0,3mm-es otthoni használatra szánt készülékektől a kozmetikusok által alkalmazott 0,5mm-es méreten át az orvosi kezelésekre való 1, 1,5 ill. mély hegek esetén 2 mm-es tűhosszúságig terjed.

Alkalmazás területei:

  • aknés hegek
  • striák (növekedési, terhességi, hízási csíkok)
  • tág pórusok
  • finom ráncok
  • fénytelen, megereszkedett, száraz, petyhüdt bőr

A végső eredmény a bőrhiba jelentős javulása. Pattanásosság utáni hegek és striák esetén nem tűnik el teljesen a probléma, de nagyrészt kisimul, harmad-, negyedrésze marad csak vissza. Tág pórusok esetén majdnem tükörsima lesz a bőr, hegkezelésnél is ebben látható először a javulás.

Mi a dermaroller-kezelés hatásmechanizmusa?

A kezelés két hatást fejt ki egyszerre, melyek egymást segítve produkálnak látványos eredményt.

1. Kollagéntermelés
A kollagén és rugalmas változata az elasztin, a bőr kötőszövetének fontos összetevői, nekik köszönhető a bőr feszessége és rugalmassága. A bőrünkben található kollagén vízmegkötő képessége fokozatosan csökken a kor előrehaladtával, így bőrünk elveszti rugalmasságát és ráncok jelennek meg. Hegek területén megbomlik a kollagénrostok egyenletes szerkezete, besüppedt, tömöttebb területek formájában.

Az eljárás során a mikrotűk apró sebeket ejtenek a bőrön, amelyek szabad szemmel nem láthatóak, mivel nagyon apró eleműek. A bőr gyógyul a maga természetes módján, ennek során kollagént és elasztint termel. A létrejövő új rostok hozzáadódnak a meglévő kollagénhálózathoz, megerősítve azt.

A beindított regenerációs folyamat a kezeléssorozat után még hónapokig is tarthat. A kollagénképződés mértéke változó, kortól, bőrtípustól, általános állapottól és a használt tűhossztól is függ.

2. Hatóanyagok bejuttatása a bőr alsó rétegébe.
A dermaroller kezelés effektív eljárás a bőrön keresztül történő hatóanyagbejuttatásra.
A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső behatásokkal szemben, ezért a krémek hatóanyagait sem engedi jelentősen felszívódni, így csak kisebb mértékben jutnak be a kellő mélységbe, ahol hatásukat kifejthetik.
A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget és levetővé teszi nagy mennyiségű hatóanyag bejuttatását a bőraljába.  A mikrotűk által steril csatornák képeződnek, melyeken keresztül a kezelt problémának megfelelő, steril hatóanyagokat bejuttathatjuk. Ezek a mikrocsatornák egy órán belül spontán záródnak. A módszer előnye, hogy semmilyen káros mellékhatása nincs, hegképződéssel nem jár.

Mennyi ideig tart a kezelés? Hány kezelés szükséges?

Az kezelés időtartama előkészülettel együtt fél vagy háromnegyed óra. Az érzéstelenítő krém felkenése után várakozni kell annak hatására, majd az arcbőr antiszeptikus oldattal való áttörlése és a hatóanyagokat tartalmazó szérum felvitele után következik a néhány percig tartó kezelés. A zsibbasztó krém használatának köszönhetően a kezelés során tűrhető a fájdalom.

Ez az adott bőrproblémától és az egyén bőrtípusától is függ.
Hegkezelés esetén a dermaroller 1-2 alkalmazását követően már látható javulásról számolnak be a páciensek, a jelentős eredményhez átlagosan 5 kezelés szükséges. Tág pórusoknál 2-4, striák esetén 1-3 alkalom szükséges.

Mik a dermaroller-kezelés utóhatásai?

Jellegzetes a napégéshez hasonló erős bőrpír a kezelés után, ami 1-2 napon belül múlik el. A szem alatti területen 1 hétig tartó, néhány mm méretű, lilás színű véraláfutás is jelentkezik időnként. Néha egy-két hétig tartó hámlás, bőrszárazság követi a kezelést. Fájdalom nem szokott jelentkezni, feszülő érzés előfordul.
1-2 hétig kerülni kell az erős napsugárzást, szoláriumhasználatot.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Facebookon, interneten kérdést, bejelentkezést nem tudok fogadni. Kérdéseikre asszisztensem telefonon készséggel válaszol, valamint e-mailben elérhető vagyok: drszobeczki@gmail.com

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.