Loading...
Megosztás
Gyik:
Megosztás

Jellegzetes a napégéshez hasonló erős bőrpír a kezelés után, ami 1-2 napon belül múlik el. A szem alatti területen 1 hétig tartó, néhány mm méretű, lilás színű véraláfutás is jelentkezik időnként. Néha egy-két hétig tartó hámlás, bőrszárazság követi a kezelést. Fájdalom nem szokott jelentkezni, feszülő érzés előfordul.
1-2 hétig kerülni kell az erős napsugárzást, szoláriumhasználatot.

Kezelés: Dermaroller kezelés

A dermaroller tüskés hengere apró sebek tízezreit ejti a bőrön. Minden egyes kis szúrás a test természetes öngyógyító képességét aktiválja, a kezelt területen új kollagén- és elasztánrost termelődik. A dermaroller maga egy nyeles, forgó henger, melynek felületét több száz hajszálvékony tű borítja. Különböző tűhosszúságú dermarollerek léteznek, hogy az egyes problémákat a legmegfelelőbben tudjuk kezelni. A skála a 0,3mm-es otthoni használatra szánt készülékektől a kozmetikusok által alkalmazott 0,5mm-es méreten át az orvosi kezelésekre való 1, 1,5 ill. mély hegek esetén 2 mm-es tűhosszúságig terjed.

Alkalmazás területei:

  • aknés hegek
  • striák (növekedési, terhességi, hízási csíkok)
  • tág pórusok
  • finom ráncok
  • fénytelen, megereszkedett, száraz, petyhüdt bőr

A végső eredmény a bőrhiba jelentős javulása. Pattanásosság utáni hegek és striák esetén nem tűnik el teljesen a probléma, de nagyrészt kisimul, harmad-, negyedrésze marad csak vissza. Tág pórusok esetén majdnem tükörsima lesz a bőr, hegkezelésnél is ebben látható először a javulás.

Mi a dermaroller-kezelés hatásmechanizmusa?

A kezelés két hatást fejt ki egyszerre, melyek egymást segítve produkálnak látványos eredményt.

1. Kollagéntermelés
A kollagén és rugalmas változata az elasztin, a bőr kötőszövetének fontos összetevői, nekik köszönhető a bőr feszessége és rugalmassága. A bőrünkben található kollagén vízmegkötő képessége fokozatosan csökken a kor előrehaladtával, így bőrünk elveszti rugalmasságát és ráncok jelennek meg. Hegek területén megbomlik a kollagénrostok egyenletes szerkezete, besüppedt, tömöttebb területek formájában.

Az eljárás során a mikrotűk apró sebeket ejtenek a bőrön, amelyek szabad szemmel nem láthatóak, mivel nagyon apró eleműek. A bőr gyógyul a maga természetes módján, ennek során kollagént és elasztint termel. A létrejövő új rostok hozzáadódnak a meglévő kollagénhálózathoz, megerősítve azt.

A beindított regenerációs folyamat a kezeléssorozat után még hónapokig is tarthat. A kollagénképződés mértéke változó, kortól, bőrtípustól, általános állapottól és a használt tűhossztól is függ.

2. Hatóanyagok bejuttatása a bőr alsó rétegébe.
A dermaroller kezelés effektív eljárás a bőrön keresztül történő hatóanyagbejuttatásra.
A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső behatásokkal szemben, ezért a krémek hatóanyagait sem engedi jelentősen felszívódni, így csak kisebb mértékben jutnak be a kellő mélységbe, ahol hatásukat kifejthetik.
A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget és levetővé teszi nagy mennyiségű hatóanyag bejuttatását a bőraljába.  A mikrotűk által steril csatornák képeződnek, melyeken keresztül a kezelt problémának megfelelő, steril hatóanyagokat bejuttathatjuk. Ezek a mikrocsatornák egy órán belül spontán záródnak. A módszer előnye, hogy semmilyen káros mellékhatása nincs, hegképződéssel nem jár.

Mennyi ideig tart a kezelés? Hány kezelés szükséges?

Az kezelés időtartama előkészülettel együtt fél vagy háromnegyed óra. Az érzéstelenítő krém felkenése után várakozni kell annak hatására, majd az arcbőr antiszeptikus oldattal való áttörlése és a hatóanyagokat tartalmazó szérum felvitele után következik a néhány percig tartó kezelés. A zsibbasztó krém használatának köszönhetően a kezelés során tűrhető a fájdalom.

Ez az adott bőrproblémától és az egyén bőrtípusától is függ.
Hegkezelés esetén a dermaroller 1-2 alkalmazását követően már látható javulásról számolnak be a páciensek, a jelentős eredményhez átlagosan 5 kezelés szükséges. Tág pórusoknál 2-4, striák esetén 1-3 alkalom szükséges.

Mik a dermaroller-kezelés utóhatásai?

Jellegzetes a napégéshez hasonló erős bőrpír a kezelés után, ami 1-2 napon belül múlik el. A szem alatti területen 1 hétig tartó, néhány mm méretű, lilás színű véraláfutás is jelentkezik időnként. Néha egy-két hétig tartó hámlás, bőrszárazság követi a kezelést. Fájdalom nem szokott jelentkezni, feszülő érzés előfordul.
1-2 hétig kerülni kell az erős napsugárzást, szoláriumhasználatot.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől: 06-30/ 399-0202  (H-P: 08.30-18.00)​
Interneten bejelentkezést, kérdést nem tudok fogadni, kérésre asszisztensem megadja privát telefonszámomat!

Eger, Törvényház utca 13.

Egri magánrendelésem bezártam. Köszönöm kedves egri pácienseimnek, hogy megtiszteltek bizalmukkal, mindig jó érzéssel fogok visszagondolni az itt eltöltött évekre.