Loading...

Feltöltéssel az arc legtöbb ránca kezelhető. Leginkább az ún. statikus, megereszkedés következtében kialakuló ráncokra alkalmazzuk ezt a zselés állagú, felszívódó implantátumnak tekinthető anyagot, amely a ránc ill. mélyebb redő alját megemelve kifeszíti a fölötte lévő bőrt.

Ajaknagyobbításra és arcformálásra ugyanolyan gyakran használatos.

A RÁNCFELTÖLTÉS ill. ARCFORMÁLÁS MENETE

A konzultáció során a ráncok mélysége és mennyisége alapján állapítható meg a szükséges anyagmennyiség, amely meghatározza az árat is. Bőrfertőtlenítés után az előretöltött fecskendőben lévő anyagot vékony tűvel több szúrási ponton vagy kanüllel (rugalmas, tompa végű tű) juttatom a bőr megfelelő rétegébe. A kétféle beadási mód más-más ráncoknál használatos. Kanülös technika esetében a fájdalom enyhe, de tű használatakor is mérsékelt. Érzéstelenítés legtöbbször nem szükséges, de vibrációs fájdalomcsillapító eszköz, érzéstelentő krém vagy ajak körüli ráncok esetében a fogászatról ismert vezetéses érzéstelenítés alkalmazható. A töltőanyag lidocain érzéstelenítőt is tartalmaz, ezért a beadás után nincs fájdalom. A kezelés végén megfelelő masszírozással a beadott anyag egyenletesen elterítésre kerül. A látható eredmény nagyrészt azonnali, bár egy-két hét alatt a ráncok tovább simulnak.

 A kezelt terület egy napig kipirul. Egy-egy szúrás helyén időnként előfordul lila színű véraláfutás, mely egy bő hét alatt múlik el, sminkkel fedhető. 5 napig enyhén duzzadtabb a terület. Gyulladásos reakció, allergia nagyon ritka.

Milyen töltőanyagok léteznek?

Töltőanyagként sokféle anyagot alkalmaznak, azonban messze leggyakrabban a hialuronsav alapanyagúakat. Ennek oka egyrészt, hogy az ún. tartós hatású anyagok némelyike akár évekkel később is gyulladásos reakciót okozhat, másrészt az öregedés során változik az arc szerkezete, ezért sok év után nem ugyanazon területre és mennyiségben lehet szükséges a töltőanyag.

A hialuronsav egy a bőrben élettanilag is megtalálható óriásmolekula, amely ezerszeres mennyiségű vizet köt magához, ezáltal térkitöltő szerepet tölt be. A bőr öregedése során csökken a bőr természetes hialuronsav mennyisége, ami a kollagén- és rugalmas rostok csökkenésével együtt a bőr ráncosodásához vezet. A töltőanyagokban használt hialuronsavat géntechnológiai úton állítják elő, tartósságát keresztkötésekkel kialakított térhálós szerkezete adja. A gyártók többféle hialuronsav töltőanyagot készítenek annak megfelelően, hogy felszínes, közepes vagy mély ráncba, ajakba vagy csont fölé adva arcformálásra használjuk őket. Rendelőmben a világszerte első számú, Juvéderm márkájú töltőanyagokat használom, a Vycross és Hylacross termékcsaládot is, a kezelés típusa szerint kiválasztva

Milyen ráncok kezelhetőek? Mit jelent az arcformázás?

Leggyakrabban kezelt ráncok:

 • orr-szájzug redő (nasolabialis redő)
 • szájzug alatti ránc (marionett ránc)
 • mosolyránc száj mellett
 • dohányzóráncok (ajak fölötti radiális ráncok)
 • áll fölötti redő
 • orca ráncai
 • szarkalábak
 • belső szemzug alatti árok, alsó szemhéj beesettsége.

Arcformázásként:

 • szem alatti beesettség
 • orca beesettsége
 • járomcsont nagyobbítása
 • halánték beesettsége
 • áll nagyobbítása
 • állszöglet hangsúlyozása.

Ajaknagyobbítás a leggyakoribb hialuronsavas kezelés.

Mennyi ideig tart a hatás?

Nagyjából fél év és kettő év közé esik, általában egy év. Ekkorra még csak a töltőanyag nagyobbik fele bomlik le, de a páciens már a kezelés előtti állapothoz közelítő ráncokat lát. Növeli a hatástartamot, ha korábban már volt kezelve a terület. Egyéni adottság is szerepet játszik, akinek a hialuronidáz bontóenzimje erőteljesebb működésű, azoknál rövidebb ideig tart a töltés. A tartósabb eredmény érdekében az első napokban vagy héten kerülendő a terület melegítése, így a napozás, szolárium, sport, de a masszírozás is.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Interneten bejelentkezést, kérdést nem tudok fogadni, kérésre asszisztensem megadja privát telefonszámomat!

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.