Loading...
Megosztás

A többféle néven futó (vékonyszálas kontúrlifting, PDO, FTC) szálbefűzéses kezelés Koreából indult világhódító útjára, és ma már nem csak az arc megereszkedett bőrének emelése, a face lifting a beavatkozás célja. A kezelés során biológiailag elbomló, felszívódó varratfonalaknak megfelelő vékony szálakat fűzünk a bőrbe. A bioszálas kezelés kevésbé komplikáltan, rizikómentesen, műtét nélkül biztosít emelő hatást a korábbi nem felszívódó szálas kezelésekkel vagy a plasztikai sebészi beavatkozásokkal szemben.

A KEZELÉS MENETE AZ ARC ALSÓ RÉSZÉNEK EMELÉSE ESETÉN

1.    Megbeszélés. 
Első lépésként a pácienssel átbeszéljük a kezelés menetét, várható eredményét és az esetleges kellemetlenségeket, szövődményeket. A megbeszélés végén kontrollként szolgáló fotó készül, az orcát pedig érzéstelenítő krémmel kenjük be.

2.    Kezelés. 
Először a felépítő szálakat szúrom be az orca alsó részébe, általában 20 szálat, ugyanennyi kis tűszúrással, melyek az érzéstelenítő krém miatt csak mérsékelten fájnak. A feszítő szálak irányát ülő helyzetben, fehér szemceruzával rárajzolom az arcra. Ezután a fül előtti bementi pontokból tompa végű kanül segítségével lidokainnal infiltrálom a területet érzéstelenítés céljából. A feszítő szálak bevezetése ezután már kevéssé fájdalmas, de kellemetlen feszítő érzéssel jár. Mindkét oldalra 3-4 N-fix ill. COG szálat vezetek be, melyeket megfeszítek, a végük besimul a bőr alá. A kezelés nagyjából fél óráig tart.

3.    Otthoni teendők.
Az első napokban kerülendő a széles nevetés, az arc oldalán való fekvés. Legalább egy hétig tilos a sportolás, különösen a futás, mely mozgatná az arcot, továbbá a napozás, szolárium, szauna. Arcmasszázs 2 hónapig nem javasolt, mert ellen dolgozna a szálak feszítő hatásának. Gyakran előfordul kisebb, ritkán nagy méretű bőr alatti bevérzés, ezek másnaptól sminkelhetőek.  Időnként egyes szálvégek pillanatnyi szúró érzést okozhatnak, de ez idővel spontán megszűnik.
 

Mi az előnye más face-lifting technikákhoz képest?

Biztonságos:  A korábbi, nem lebomló anyagokkal (műanyag, 'aranyszál', szilikon) végzett szálbehúzással szemben - csakúgy, mint a felszívódó (hialuronsavas) töltőanyagoknál - első pillanatban hátránynak tűnhet, hogy az eredmény nem végleges. A sok éven át bőrben maradó idegen anyagok azonban időnként késői gyulladásos reakciót provokálhatnak torzító eredménnyel, másrészt évek után megváltozva az arc szerkezete és formája, a régi kezelések disszonáns, nem az adott állapothoz illeszkedő kinézetet adhatnak.

Kisebb beavatkozással jár: A plasztikai sebészek által végzett face-lifting műtétet sokan nem vállalják vagy az enyhébb arcmegereszkedés miatt nem is szükséges. A korábbi szálbehúzásos technikákhoz viszonyítva is csak mérsékelt fájdalommal jár a vékony tűkkel való kezelés, nincs vágás az arcon.

Alátámasztást ad, erősíti a bőrt: A sok kis szál kollagénrostok képződését indítja be, ami később, szálak nélkül is lifting hatást eredményez.

Milyen szálakat alkalmazunk?

Felszívódó fonalakat, amelyek kb. fél év alatt vízzé és szén dioxiddá bomlanak le (utóbbi a sejtek anyagcseréje során természetesen képződő vegyület), így mérgező anyag nincs jelen.

A szálak vékony, de hosszú injekciós tűk, ill. tompa végű, tűszerű ún. kanülök belsejében vannak, beszúrás után bent maradva a bőrben.

A szálaknak alapvetően két formáját különböztetjük meg. A felépítő szálak (mono, screw, spring, scaffold…) felszívódásukig kötőszöveti rostok, kollagén képződésé indítják el maguk körül, így a bőr pár hónapon belül feszesebb lesz, kevésbé hajlamos ereszkedésre, a kisebb ráncok simulnak. A feszítő szálak (N-fix, COG) fogaikkal a bőrbe akaszkodnak, azt meghúzva jelentős és azonnali emelő hatást biztosítanak. Idővel ezen szálak is lebomlanak, de a bőr rögzítettsége jóval tovább megmarad.

Milyen gyakran kell ismételni a kezelést?

A fonalak felszívódó volta miatt a kezelés hatása nem végleges. Az azonnali, látványos lifting hatást adó emelő szálak fokozatos lebomlása miatt fél évvel később már csökken a hatás, egy évvel későbbre tovább gyengül az eredmény, de teljesen csak évek alatt tűnik el a lifting hatás. Az újonnan képződött kollagénszerkezet az oka a tartósabb eredménynek.

Amennyiben további liftinghatást szeretnénk elérni, 4-6 hónap múlva ismételhető a kezelés.

Az eredmény fenntartása érdelében egy év múlva, majd kétévente javasolt ismétlés.

Mi az előnye más face lifting technikákhoz képest?

Biztonságos:  A korábbi, nem lebomló anyagokkal (műanyag, 'aranyszál', szilikon) végzett szálbehúzással szemben - csakúgy, mint a felszívódó (hialuronsavas) töltőanyagoknál - első pillanatban hátránynak tűnhet, hogy az eredmény nem végleges. A sok éven át bőrben maradó idegen anyagok azonban időnként késői gyulladásos reakciót provokálhatnak torzító eredménnyel, másrészt évek után megváltozva az arc szerkezete és formája, a régi kezelések disszonáns, nem az adott állapothoz illeszkedő kinézetet adhatnak. A plasztikai sebészi műtétnek időnként tartós szövődményei lehetnek.

Kisebb beavatkozással jár: A plasztikai sebészi face lifting műtétet sokan nem vállalják vagy az enyhébb arcmegereszkedés miatt nem is szükséges. A korábbi szálbehúzásos technikákhoz viszonyítva is csak mérsékelt fájdalommal jár a vékony tűkkel való kezelés, nincs vágás az arcon.

Alátámasztást ad, erősíti a bőrt: A sok kis szál kollagénrostok képződését indítja be, ami később, szálak nélkül is lifting hatást eredményez.

Hátránya a bioszálas kezelésnek, hogy rövidebb ideig tart és kisebb mértékű emelést biztosít.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Facebookon, interneten kérdést, bejelentkezést nem tudok fogadni. Kérdéseikre asszisztensem telefonon készséggel válaszol, valamint e-mailben elérhető vagyok: drszobeczki@gmail.com

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.