Loading...
Megosztás

A többféle néven futó (biolifting, Fine Thread Contour Therapy, FTC) szálbefűzéses szépészeti kezelés célja leggyakrabban az arc megereszkedett bőrének emelése, a face-lifting. A kezelés során biológiailag elbomló, felszívódó varratfonalaknak megfelelő vékony szálakat fűzünk a bőrbe. A bioszálas kezelés kevésbé komplikált, rizikómentesen, műtét nélkül biztosít emelő hatást a korábbi kezelésekkel szemben.

Az arc bőrét speciális érzéstelenítő krémmel kenjük be, amely csökkenti a tűszúrások fájdalmát. Az orcákba, ill. ha szükséges, az áll alatti területre sok (akár 30) sima szálat, ill. az orcákba csavart (ált. 10db) szálat szúrunk be. Az orcák emelésére legtöbbször 8 fogazott szálat fűzünk be a  kezelés végén, melyek beszúrási pontjait kis érzéstelenítő injekcióval zsibbasztjuk. A fogazott szálakat legvégül mérsékelten meghúzva megemeljük oldalra és fölfelé az arcot.

Mi az előnye más face-lifting technikákhoz képest?

Biztonságos:  A korábbi, nem lebomló anyagokkal (műanyag, 'aranyszál', szilikon) végzett szálbehúzással szemben - csakúgy, mint a felszívódó (hialuronsavas) töltőanyagoknál - első pillanatban hátránynak tűnhet, hogy az eredmény nem végleges. A sok éven át bőrben maradó idegen anyagok azonban időnként késői gyulladásos reakciót provokálhatnak torzító eredménnyel, másrészt évek után megváltozva az arc szerkezete és formája, a régi kezelések disszonáns, nem az adott állapothoz illeszkedő kinézetet adhatnak.

Kisebb beavatkozással jár: A plasztikai sebészek által végzett face-lifting műtétet sokan nem vállalják vagy az enyhébb arcmegereszkedés miatt nem is szükséges. A korábbi szálbehúzásos technikákhoz viszonyítva is csak mérsékelt fájdalommal jár a vékony tűkkel való kezelés, nincs vágás az arcon.

Alátámasztást ad, erősíti a bőrt: A sok kis szál kollagénrostok képződését indítja be, ami később, szálak nélkül is lifting hatást eredményez.

Milyen szálakat alkalmazunk?

Felszívódó fonalakat, amelyek kb. fél év alatt vízzé és szén dioxiddá bomlanak le (utóbbi a sejtek anyagcseréje során természetesen képződő vegyület), így mérgező anyag nincs jelen.

A szálak vékony, de hosszú injekciós tűk belsejében vannak, beszúrás után bent maradva a bőrben. Jellegük szerint a sima (mono) és a csavart (screw) szálak a bőr tartását erősítik kollagénszintézis révén, míg a fogazott (cog) szálak azonnali emelő hatást adnak.

Min javít a kezelés?

Tükör előtt, ha a járomcsont fölötti bőrt ujjainkkal megemeljük és kissé oldal felé húzzuk 1-2cm-rel, láthatjuk milyen lesz az eredmény. A tónusát vesztett, megereszkedett bőr feszesítésére, a fiatalkori arcforma elérésére alkalmas a kezelés. Leggyakrabban az orca áll melletti lógásának (bulldog arc) és a toka lógásának a kezelésére használatos. Nagyrészt megszünteti az orr-szájzug redőt, a szájzug alatti ún. marionett ráncot és az orcák sok kisebb ráncát, mégis a legfőbb eredmény az arc fiatalos formájának visszaadása, ami első pillantásra szembetűnő. Máskülönben a ráncok kiválóan kezelhetőek ráncfeltöltéses és botox technikával is, de az arc megereszkedését azok nem javítják. Ezen három típusú kezelés kombinációja viszont 5-10 évet is tud fiatalítani a megjelenésen.

Milyen gyakran kell ismételni a kezelést?

A fonalak felszívódó volta miatt a kezelés hatása nem végleges. Az azonnali látványos lifting hatást adó fogazott szálak általában 4 hónap utáni kezdődő lebomlását részben kompenzálja az addigra kialakuló kollagénes támasztószövet, mégis egy kisebb visszarendeződés észlelhető ezidőtájt. Kötelező érvényű javaslat nincs a kezelés ismétlésére, de ha ez a kisebb állapotromlás zavaró, érdemes a 4-6. hónap között újabb szálbehúzás. Ezután 1,5-2 év után válhat szükségessé ismételt kezelés.

Mik a kezelés kellemetlenségei?

Közepes fájdalommal számolni kell a kb. félórás kezelés alatt. Utána néhány napig pillanatnyi fájdalom előfordulhat, ha az orca megnyomódik. A sok tűszúrás miatt elszórtan több-kevesebb véraláfutás piros, majd sárgászöld foltja szokott jelentkezni, de ezek tónusa nem erős, mivel a bőr mélyebb részét érintik, ezért sminkkel fedhetőek. Az első héten minimális ödéma és enyhe arcbőregyenetlenség természetesnek tekinthető, ezek spontán rendeződnek. Sport, különösen ugráló jellegű testmozgás, napozás, szolárium, szauna 1-2 hétig kerülendő.

Hol nézhet meg egy kezelést?

Videó budapesti kolléganővel a Viasat3 Trendközelben műsorából a kezelésről:

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől: 06-30/ 399-0202  (H-P: 08.00-17.30)​
Interneten bejelentkezést, kérdést nem tudok fogadni, kérésre asszisztensem megadja privát telefonszámomat!

Egri magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Kizárólag telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök, péntek délelőtt. kedden, csütörtökön és pénteken délután. A péntek délutáni bejelentkezés nélküli rendelés megszűnt.

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda 14:00-17.30 
(bejelentkezés nélkül)

 

Mezőkövesd, Mátyás király utca 75.

Hétfő 15.30- 17:30
(SZTK épület, II. emelet)
(bejelentkezés nélkül)