Loading...

Rendelés fotók alapján

A koronavírus-járvány miatt, ahogyan először az oktatásban, majd az élet más területein is, alkalmazkodnunk kell a körülményekhez. Szeretném, ha továbbra is segíthetnék a hozzám forduló bőrbetegeknek úgy, hogy a járvány megállítását ez nem hátráltatja. Rendelésemet az internet segítségével folytatom.

Megosztás
 • Alt

Tisztelt Pácienseim!

A távbőrgyógyászat vagy idegen szóval teledermatológia nem újkeletű területe a bőrgyógyászatnak. Ezt mutatja az is, hogy a legutóbb, 2018-ban Houstonban megrendezett nemzetközi teledermatológiai konferencia, már a hetedik volt. Hazánkban ez a vizsgálati módszer még nem elterjedt, de Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban évek óta komoly bőrgyógyászati klinikák is dolgoznak ezzel a módszerrel.   

HOGYAN ZAJLIK A TÁVBŐRGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLAT?

 1. A távbőrgyógyászati vizsgálathoz Önnek első lépésként néhány (2-6 db) jó minőségű képet kell készíteni a bőrproblémájáról. Fotózza le vagy scannelje a releváns laborleletét, megelőző (más orvostól kapott) leleteit is.
 2. A képeket e-mailen keresztül el kell juttatnia hozzám, ugyanitt pontosan le kell írnia panaszait, és megadni a recept íráshoz szükséges adatokat. E-mail címem: drszobeczki@gmail.com
 3. Ha az e-mailt a panaszairól elküldte, banki átutalással juttassa el rendelőnk számára a szolgáltatás díját, mely 20.000 Ft, kontroll esetén 13.000 Ft.

Bankszámlaszám: Organo-Derma Kft.      55400266-16848913-00000000            MBH Bank

 1. Az utalás azonnal teljesül. Ekkortól lehetőség szerint 1, de maximum 3 munkanapon belül e-mailben terápiás javaslatot teszek, és a recepteket e-recept formájában megírom, melyek azonnal kiválthatóak az ország bármely gyógyszertárában. A lelet küldésével egyidejűleg telefonon is keresni fogom, hogy megbeszélhessük az eredményt.

RÉSZLETEK

1. FOTÓ

Készítsen maximum 4 db fotót. Csak éles, erős fényben készült képet küldjön, a homályos, nem kellően fókuszált fotók használhatatlanok. Sok telefon ill. kamera kb. 10-30 cm-en belül nem képes éles képet csinálni, kérem ellenőrizze a fotókat. Ha van más orvostól a bőrbetegségről korábbi lelete, vagy laborlelete, azt is küldje el, de ezzel együtt se legyen 6 fotónál több, mert különben, ha a tárhely betelik nem fogadja az e-mailt a számítógép.

Egyidejűleg kérem küldjön egy SMS-t is az asszisztensem telefonszámára ( 0630-3990202 ), azért, hogy ha mégsem érkezne meg az e-mailje, felvehessük Önnek a kapcsolatot. A SMS-ben szerepeljen a neve, TAJ száma (ha az nincs fizetve vagy külföldi, akkor a születési dátuma) és az e-mail címe.

2. MIRŐL ÍRJON AZ E-MAIL-BEN?

Adatok:

Név:

Születési dátum:

TAJ-szám (ha nem fizeti vagy külföldi állampolgár, akkor nem szükséges, de jelezze):

Ha van, akkor a közgyógyellátási igazolvány száma, kiállítási és lejárati dátuma:

Állandó lakcím (azért, mert a receptre ezt kell nyomtatni):

Postázási cím (ha eltérő):

Telefonszám:

Ha egészségpénztári számlát kér, annak adatai:

és végül, hogy vizsgáltam-e már korábban.

Bőrbetegségéről kérem röviden, pontosan írjon:

 1. Mikor és hogyan kezdődtek a panaszai, terjed, romlik-e vagy nem?
 2. Milyen panaszok vannak (viszketés, égő érzés, fájdalom stb.)?
 3. Testtájék szerint hol helyezkednek el a kiütései?
 4. Volt-e régebben hasonló panasza?
 5. Másnak van-e hasonló tünete a családban?
 6. Szedett-e vagy szed-e jelenleg gyógyszert?
 7. Van-e ismert allergiája?
 8. Ön szerint mi okozhatja a tüneteit?
 9. Kezelte-e valamivel?
 10. Kismama vagy esetleg szoptat-e?

Kontrollvizsgálat esetén nem szükséges az összesre választ adni.

Fontos! Csak egy páciensről küldjön fotókat és leírást!

Anyajegyvizsgálatot nem tudok vállalni teledermatológia útján, mert a biztos diagnózishoz dermatoszkópos vizsgálat is szükséges.

3. UTALÁS

MIT TARTALMAZ A TELEDERMATOLÓGIAI SZOLGÁLTATÁS?

 Az árban benne foglaltatnak az alábbiak:

- Megvizsgálom a beküldött fotóit, leírt panaszait.

- Terápiás javaslatot teszek. Vényköteles vagy vény nélkül megvásárolható gyógyszert javaslok, amennyiben ez indokolt.

- Telefonon felhívom, hogy megbeszéljük a betegségét (nem az asszisztensem számáról)

- Vényköteles gyógyszer esetén a vényt megírom és az Ön kérésének megfelelően azt az asszisztensnő vagy postázza a megadott címre vagy ha lehetőségem lesz később, e-receptet küldök. A leletet postán ill. e-recept esetén e-mailben küldöm.

MENNYIBE KERÜL A TELEDERMATOLÓGIAI SZOLGÁLTATÁS?

 A szolgáltatás ára  20.000 Ft (ÁFA-t nem tartalmaz),  kontrollvizsgálat esetén 13.000 Ft. Kontrollvizsgálat alatt ugyanazon betegség 4 hónapon belüli vizsgálata értendő.

A teledermatológiai szolgáltatás díja minden esetben előre fizetendő átutalással vagy

az MBH bankban vezetett számlánkra történő készpénzes befizetéssel. Az átutalást Ön tudja kezdeményezni bankjánál.

Az utalásnál a megjegyzés rovatban tüntesse fel a nevét és születésének évét.

Amennyiben mégsem állítható fel megfelelő diagnózis a fotók alapján, az összeget visszautalom Önnek.

KÉRHETEM A SZÁMLÁT EGÉSZSÉGPÉNZTÁR NEVÉRE?

Igen, amennyiben egészségpénztári tag, ki tudjuk állítani a bőrgyógyászati vizsgálat díjáról a számlát az egészségpénztár nevére, így a vizsgálat költségét az egészségpénztár Önnek utólag megtéríti, amennyiben a számlát postán eljuttatja egészségpénztárának.

4. SZAKVIZSGÁLAT, SZAKVÉLEMÉNY

UGYANOLYAN BIZTOS DIAGNÓZIS ADHATÓ TÁVBŐRGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLATTAL, MINT SZEMÉLYES VIZIT ALKALMÁVAL?

Az esetek nagy részében a diagnózis ugyanolyan biztos, a bőrgyógyászat alapvetően vizuális szakma. Természetesen a személyes vizsgálat megfelelőbb lenne, de a körülmények miatt a teledermatológia igen jó megoldás. Az eltérő betegségek jellegzetes, gyakorlott bőrgyógyász  által felismerhető bőrfelszíni képleteket mutatnak, melyek néhány jó minőségű fotó alapján ugyanolyan pontosan azonosíthatók, mint a személyes vizit során végzett szemrevételezéssel.

Anyajegyvizsgálatot nem tudok vállalni internetes úton, ugyanis a pontos diagnózishoz elengedhetetlen a dermatoszkóp nevű speciális bőrmikroszkóp használata.

A VIZSGÁLAT

A beérkezett e-maileket sürgősségi, ill. beérkezési sorrendben dolgozom fel. Ekkor felhívom Önt telefonon, hogy személyesebbé tegyük a vizsgálatot és még pontosabbá a diagnózist, valamint, hogy elmagyarázhassam a betegség mibenlétét és a teendőket. Visszahívást nem tudnak kezdeményezni, mert egyszerre csak egy páciens panaszával tudok behatóan foglalkozni. Amennyiben a telefonhívásomat nem tudta fogadni, később újrahívom.

VÁLASZLEVÉL

Kérem az áltelem küldött e-mailre csak fontos esetben válaszoljanak, ahogyan a személyes vizsgálat után is csak akkor keresik újra a rendelésemet, ha fontos kérdés maradt nyitva.

Köszönöm az együttműködést, az egészség a legfőbb kincs.

Dr. Szobeczki Zsolt

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Facebookon, interneten kérdést, bejelentkezést nem tudok fogadni. Kérdéseikre asszisztensem telefonon készséggel válaszol, valamint e-mailben elérhető vagyok: drszobeczki@gmail.com

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.