Loading...
Bőrünk öregedésének első jeleit a szépségápolásban oly gyakran elfeledett NYAK bőrének megnyúlása és tónusváltozása mutatja.

Megosztás

Nagyon sokszor megfigyelhető, hogy az arcbőr még sima, de a nyakbőr már ráncos és redőzött. Mivel a nyaknál kevesebb a csontalap, ezért a gravitáció hatására nagyobb a bőr megnyúlásának az esélye, jobban elmozdulnak a tartó és támasztó szövetek.

A bőr öregedésének 85%-áért felelős napfény (szolárium) és egyéb környezeti, életmódbeli hatások mellett fontos megemlíteni, hogy általában sokkal kevesebb gondot fordítunk a nyakbőr kozmetikai ápolására, ellenben sok illatszert és parfümöt használunk a nyak két oldalán. Az illatanyagok késői bőröregítő hatása azonban nem mindenki számára ismert. A fényérzékenyítő, irritáló illatkomponensek hatására nyakunk bőre kétoldalt vöröses-barnásan befoltosodik, hajszáleressé válik, a bőr fokozatosan sorvad, öregszik, megereszkedik. Sajnos ugyanez mondható el a vékony, puha, finom, rugalmas vízben gazdag kötőszövetből álló dekoltázsról is.

Az idő múlásával a nap és a szolárium sugárzásnak eredményeképpen jól látható hajszálerek, pigmentfoltok is jelentkeznek, a bőr szemcsézetté válik (a nyakbőrének "csirkenyak" jelleget, míg a dekoltázsnak "kreppes" bőr jelleget adnak).

Kevesen gondolnak arra, hogy a felületes nyaki mimikai izmok, a nyak és a dekoltázs bőre együttesen egy "természetes melltartót" alkot, amely felelős az emlők normális helyzetéért, feszes állapotáért. A nyak és dekoltázs ápolásáról elfeledkezők, a napimádók nem gondolnak arra, hogy ezt a természetes függesztő szerkezetet károsítják, ennek rugalmasságcsökkenésével, megnyúlásával.

A nyak és a dekoltázs bőrének megfiatalítása a zavaró bőrnövedékek eltávolítását, a pigmentfoltok eltüntetését, a meglévő hajszáleresség megszüntetését és a bőr kötőszövet feszesítését jelenti.

Az orvos a páciens elvárásai alapján megtervezi a beavatkozások kombinációját, ami egyénre szabott bőrfiatalítási kezeléseket jelent, amellyel évtizedek árulkodó nyomai tűnhetnek el.

A kezeléssorozat végeredménye a feszesebb bőr, amely megőrzi hajlékonyságát, simaságát, kivilágosodik a bőrszín, visszakapja fényét, frissességét. Mindezt anélkül érhetjük el, hogy ez a mindennapi tevékenységünket megzavarná vagy akadályozná.

A nyak feszesítés és dekoltázs megfiatalítása, amennyiben szükséges, a bőrnövedékek eltávolításával kezdődik. Eltüntetjük a fibromákat, a korról árulkodó hámló, barna időskori szemölcsöket.

A tényleges bőrfiatalítás fraxel lézeres bőrkezeléssel történik, mely megszünteti a nap és az öregedés okozta károkat.

Háromhetente ismétlődő kezelésekből nyak esetén 4-6, míg dekoltázs esetén 3-4 beavatkozásra van szükség. A kezeléssorozat hatására bőrünk tónusa látványosan egyenletesebbé, simább kinézetűvé és tapintásúvá, a pórusok kisebb méretűvé válnak. A nyakon és a dekoltázs lévő hajszáleresség felritkul, a kötőszöveti sejtek stimulálódnak, új kollagén keletkezik, a bőr kifeszül, szemcsézettsége finomodik, eltűnnek a statikus ráncok és csökken a mélyrétegű vízhiány.

Az eredmény néhány hónap alatt szembeötlő, a lézeres kezelést ősszel érdemes elkezdeni, eredményeként újra viselhetünk mélyebben kivágott ruhákat, addig is a tudatos bőrvédelemre, parfümhasználatra oda kell figyelnünk.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Facebookon, interneten kérdést, bejelentkezést nem tudok fogadni. Kérdéseikre asszisztensem telefonon készséggel válaszol, valamint e-mailben elérhető vagyok: drszobeczki@gmail.com

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.