Loading...
A Cancer Research UK nevű szervezet felmérése szerint a legsúlyosabb bőrráktípus, a melanóma előfordulása a legfrissebb elérhető adatok szerint 2014 és 2016 között: 35 százalékkal volt magasabb a nőknél és 55 százalékkal a férfiaknál, mint 2004 és 2006 között.

Megosztás

A 25-49 évesek között 70 százalékkal többször fordul elő, mint a kilencvenes években: 100 ezer főre vetítve 18-ról 26-ra nőtt a melanómás esetek száma.

A növekedés oka részben az, hogy előbb a hetvenes évektől az olcsó utazási csomagajánlatoknak, majd az elmúlt néhány évtizedben az olcsó repjegyeknek köszönhetően az emberek gyakrabban és egyszerűbben jutnak el a strandokra, azaz jobban ki vannak téve a napsugaraknak, mint korábban.

Szakértők szerint tíz melanómás esetből kilenc megelőzhető lenne, ha az emberek minden alkalommal használnának megfelelő védelmet nyújtó naptejet, amikor erős napsütésnek vannak kitéve.

Már a kétévenkénti egy leégés is megháromszorozza a melanóma kialakulásának esélyét.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől: 06-30/ 399-0202  (H-P: 08.30-18.00)​
Interneten bejelentkezést, kérdést nem tudok fogadni, kérésre asszisztensem megadja privát telefonszámomat!

Eger, Törvényház utca 13.

Egri magánrendelésem bezártam. Köszönöm kedves egri pácienseimnek, hogy megtiszteltek bizalmukkal, mindig jó érzéssel fogok visszagondolni az itt eltöltött évekre.