Loading...

Az arc hűen tükrözi az egyén nemét, osztályhelyzetét, korát, aktuális érzelmi állapotát. Ugyanakkor az arc a metakommunikáció központja, a személy közléseinek értelmi nyomatékosítója és hitelesítője.

Megosztás
  • Alt

Az arc az én megjelenítésének kulcsfontosságú kommunikációs eszköze, mely nemcsak az érzelmek kifejezésének, hanem elrejtésére is alkalmas. Aki uralkodik az arcán, uralkodik társas környezetén.

A modern élménytársadalomban az arcnak és a testnek kitüntetett szerep jut, mert az egyén az arca és a test révén kerül ki az élménypiacra, ahol eldől, hogy kiknek tetszik és kiknek nem. Az arc és a test “szép” és “rút” mintáinak megjelenése a tömegkultúrában, a divatban, a reklámokban, a celebkultusz által preformált képekkel, melyek alapján a mindennapokban élő egyének az önmagukról és másokról alkotott arc- és testképzeteiket alakítják és minősítik.

A közösségi média különösen felértékeli az arc szerepét. A kényszeres szelfizők naponta megosztják a saját magukról készített képeket, melyekben nem önmagukat, hanem a mások like-jainak számában kifejezésre jutó elfogadást keresik, éppen mert önmagukban bizonytalanok. 

Az arcesztétikai kezelések orvostudományi alapvetései

A medicina fejlődésével az már nem csak a hagyományos gyógyítási tevékenységet foglalja magába, hanem határterületi diszciplínákat is. Az egyik legnagyobb médiafigyelemmel kísért és a szó szerinti értelemben is látványos terület az esztétikai kezelések csoportja, a plasztikai sebészet, illetve a nem műtétes szépészeti kezelések. Ez utóbbi kezeléscsoport elsődleges fókusza az arc, mely kezeléseket nagyrészt bőrgyógyászok végeznek. A szépészeti kezelések erősödő szerepét az utóbbi évtizedekben nemcsak az önálló nemzetközi társaságok és kongresszusok jelzik, hanem az egyre nagyobb számban specialistaként már csak ezen a területen dolgozó orvosok számának növekedése is. Egy öngerjesztő spirálban a globalizálódó jóléti társadalom erősödésével egyre több anyagi forrást áldoznak az emberek a megjelenésük előnyösebbé tételére, ami az orvostudomány ezen területének tudományos és szakmai oldalát is stimulálja. A műtétes beavatkozások esetleges szövődményei és a lassabb felépülési idő mellett felértékelődtek a nem műtétes kezelések, melyek az arc területén a leglátványosabbak.

Az arckezelések jellege és célja szerteágazó, újabb és újabb trendek, technikák jelennek meg, melyek egy része nem állja ki az idő próbáját, míg mások standard kezelésekké válnak.

A főbb beavatkozási technikák a következők:

  1. botulinusz-kezelés
  2. volumenpótlás
  3. lifting kezelések
  4. a bőr struktúráját javító kezelések, nagyrészt lézeres kezelések.

 

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Facebookon, interneten kérdést, bejelentkezést nem tudok fogadni. Kérdéseikre asszisztensem telefonon készséggel válaszol, valamint e-mailben elérhető vagyok: drszobeczki@gmail.com

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.