Loading...

A British Skin Foundation (BSF) alapítvány megbízásából készült felmérés a gyakori bőrbetegség önbizalomra és önbecsülésre gyakorolt hatásáról lebbenti fel a fátylat.

A BSF felméréséből kiderült, hogy a 2 299 megkérdezett mintegy 20 %-a gondolt már, illetve kísérelt meg öngyilkosságot betegsége miatt. A kutatók szerint ez a statisztika jól bizonyítja, milyen szélsőséges következményekkel járhat az állapot a betegek mentális egészségére, önbizalmára és önértékelésére.

Megosztás
  • Alt

A megkérdezettek több mint a fele (56 %) szenvedett már el verbális bántalmakat  a barátaiktól és családtagjaiktól, 20 %-a pedig egy párkapcsolatának megszakadásáért az aknét hibáztatja. A kutatás azt is kimutatta, hogy a pattanásos emberek 10 %-a véli úgy, az akne miatt bocsájtották el jogtalanul a munkahelyéről.

Az a legszomorúbb, hogy az akne az emberek többségénél kezelhető bőrbetegség, és senkinek sem szabadna együtt élni ezzel a rendellenességgel. Egy jó bőrgyógyász számos lehetséges kezelést ajánlhat, amelyeket személyre lehet szabni az egyes betegek számára. Sajnos a bőr olyan látványos szerv, hogy természetes, az önbecsülés szorosan kapcsolódik hozzá. Az emberek alábecsülik az aknét és a betegekre gyakorolt hatását. Mostani eredményeink azonban azt támasztják alá, hogy az aknét sokkal komolyabban kell vennünk.” 

Dr. Anjali Mahto bőrgyógyász, a British Skin Foundation szóvivője

 

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Facebookon, interneten kérdést, bejelentkezést nem tudok fogadni. Kérdéseikre asszisztensem telefonon készséggel válaszol, valamint e-mailben elérhető vagyok: drszobeczki@gmail.com

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.