Loading...

Mennyi ideig tart a hatás? Milyen méretű lesz az új száj?

Nagyjából fél év és kettő év közé esik, általában egy év. Ekkorra még csak a töltőanyag nagyobbik fele bomlik le, de a páciens már a kezelés előtti állapothoz közelítő méretet lát.

Megosztás
  • Alt

A tartósabb eredmény érdekében az első napokban kerülendő a terület melegítése, így a napozás, szolárium, sport, de a masszírozás is, de a nevetés, evés, ivás, csókolózás nem okoz problémát.

Milyen töltőanyagok léteznek?

Töltőanyagként sokféle anyagot alkalmaznak, azonban messze leggyakrabban a hialuronsav alapanyagúakat. Ennek oka egyrészt, hogy az ún. tartós hatású anyagok némelyike akár évekkel később is gyulladásos reakciót okozhat, másrészt az öregedés során változhat a kívánt méret. 
A hialuronsav esetében ne a hétköznapi savas vegyületekre gondoljunk, hanem egy, a bőrben élettanilag is megtalálható óriásmolekulára, amely térkitöltő szerepet tölt be ezerszeres mennyiségű víz megkötésével. A töltőanyagokban használt hialuronsavat géntechnológiai úton állítják elő, tartósságát keresztkötésekkel kialakított térhálós szerkezete adja.

Milyen méretű lesz az új száj?

Amilyet a páciens szeretne. Fél ampullánál kevesebbet nem érdemes betölteni, mert annak az eredménye alig látható. Általában mérsékelt méretnagyobbodást kérnek a páciensek, ami 1 fecskendőnyi, vagyis 1ml töltőanyagot jelent. 
Ezzel a mennyiséggel egyértelműen teltebb lesz az ajak, bár nem feltűnően. Vékony ajakba töltve látványosabb, mint egy eleve dúsabb ajakban ugyanazon mennyiség. 
A felső ajak figyelemfelkeltőbb, a formánál ez a meghatározó, de élettanilag ritkán nagyobb az alsó ajaknál, ezért annak töltése is szükséges a természetes eredmény érdekében. Vékony ajkakból jelentősen nagyobb méretűt tölteni kettő vagy több alkalommal, fokozatosan javasolt, hogy a szöveteknek legyen idejük tágulni.

Az ajknagyobbtás menete:

Ajaknagyobbítás során a ráncfeltöltéshez is használatos, hialuronsav tartalmú anyagot használom.

A töltőanyag nagy részét kanüllel juttatom az ajakba, ami abban különbözik egy hosszabb injekciós tűtől, hogy rugalmas és tompa végű. A tű használatával szemben kevéssé fájdalmas és jóval ritkább a bevérzés is. Érzéstelenítésként elegendő egy kevés lidocaint adni a szájzugok mellé, a kanül bevezetési pontjához. A méretet általában 2-3 lépésben érjük el, köztük a páciens tükörben megnézi az aktuális méretet, így nem fordul elő, hogy nagyobb legyen az ajak a kívántnál. 
A végleges formához szükség lehet néhány, kisebb, tűvel való szúrás is, ilyenkor vibrációs érzéstelenítést alkalmazok. 
A Juvéderm márkájú töltőanyag lidocaint tartalmaz, ezért a kezelés után nincs fájdalom. Az ajaknagyobbítás 20-30 percig szokott tartani.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Facebookon, interneten kérdést, bejelentkezést nem tudok fogadni. Kérdéseikre asszisztensem telefonon készséggel válaszol, valamint e-mailben elérhető vagyok: drszobeczki@gmail.com

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.