Loading...

Mennyi ideig tart a hatás? Milyen méretű lesz az új száj?

Nagyjából fél év és kettő év közé esik, általában egy év. Ekkorra még csak a töltőanyag nagyobbik fele bomlik le, de a páciens már a kezelés előtti állapothoz közelítő méretet lát.

Megosztás

A tartósabb eredmény érdekében az első napokban kerülendő a terület melegítése, így a napozás, szolárium, sport, de a masszírozás is, de a nevetés, evés, ivás, csókolózás nem okoz problémát.

Milyen töltőanyagok léteznek?

Töltőanyagként sokféle anyagot alkalmaznak, azonban messze leggyakrabban a hialuronsav alapanyagúakat. Ennek oka egyrészt, hogy az ún. tartós hatású anyagok némelyike akár évekkel később is gyulladásos reakciót okozhat, másrészt az öregedés során változhat a kívánt méret. 
A hialuronsav esetében ne a hétköznapi savas vegyületekre gondoljunk, hanem egy, a bőrben élettanilag is megtalálható óriásmolekulára, amely térkitöltő szerepet tölt be ezerszeres mennyiségű víz megkötésével. A töltőanyagokban használt hialuronsavat géntechnológiai úton állítják elő, tartósságát keresztkötésekkel kialakított térhálós szerkezete adja.

Milyen méretű lesz az új száj?

Amilyet a páciens szeretne. Fél ampullánál kevesebbet nem érdemes betölteni, mert annak az eredménye alig látható. Általában mérsékelt méretnagyobbodást kérnek a páciensek, ami 1 fecskendőnyi, vagyis 1ml töltőanyagot jelent. 
Ezzel a mennyiséggel egyértelműen teltebb lesz az ajak, bár nem feltűnően. Vékony ajakba töltve látványosabb, mint egy eleve dúsabb ajakban ugyanazon mennyiség. 
A felső ajak figyelemfelkeltőbb, a formánál ez a meghatározó, de élettanilag ritkán nagyobb az alsó ajaknál, ezért annak töltése is szükséges a természetes eredmény érdekében. Vékony ajkakból jelentősen nagyobb méretűt tölteni kettő vagy több alkalommal, fokozatosan javasolt, hogy a szöveteknek legyen idejük tágulni.

Az ajknagyobbtás menete:

Ajaknagyobbítás során a ráncfeltöltéshez is használatos, hialuronsav tartalmú anyagot használom.

A töltőanyag nagy részét kanüllel juttatom az ajakba, ami abban különbözik egy hosszabb injekciós tűtől, hogy rugalmas és tompa végű. A tű használatával szemben kevéssé fájdalmas és jóval ritkább a bevérzés is. Érzéstelenítésként elegendő egy kevés lidocaint adni a szájzugok mellé, a kanül bevezetési pontjához. A méretet általában 2-3 lépésben érjük el, köztük a páciens tükörben megnézi az aktuális méretet, így nem fordul elő, hogy nagyobb legyen az ajak a kívántnál. 
A végleges formához szükség lehet néhány, kisebb, tűvel való szúrás is, ilyenkor vibrációs érzéstelenítést alkalmazok. 
A Juvéderm márkájú töltőanyag lidocaint tartalmaz, ezért a kezelés után nincs fájdalom. Az ajaknagyobbítás 20-30 percig szokott tartani.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől: 06-30/ 399-0202  (H-P: 08.30-18.00)​
Interneten bejelentkezést, kérdést nem tudok fogadni, kérésre asszisztensem megadja privát telefonszámomat!

Eger, Törvényház utca 13.

Egri magánrendelésem bezártam. Köszönöm kedves egri pácienseimnek, hogy megtiszteltek bizalmukkal, mindig jó érzéssel fogok visszagondolni az itt eltöltött évekre.