Loading...

Hialuronsavas ráncfeltöltés

Feltöltéssel az arc legtöbb ránca kezelhető. Leginkább az ún. statikus, megereszkedés következtében kialakuló ráncokra alkalmazzuk ezt a zselés állagú, felszívódó implantátumnak tekinthető anyagot, amely a ránc ill. mélyebb redő alját megemelve kifeszíti a fölötte lévő bőrt. Ajaknagyobbításra és arcformálásra is használjuk.

A ráncfeltöltés menete

Az előzetes, ingyenes konzultáció során a ráncok mélysége és mennyisége alapján állapítható meg a kezelés időtartama (15-60 perc), valamint a szükséges anyagmennyiség, mely meghatározza az árat is. Bőrfertőtlenítés után az előretöltött fecskendőben lévő zselészerű anyagot vékony tűvel több szúrási ponton vagy kanüllel (rugalmas, tompa végű tű) juttatjuk a bőr megfelelő rétegébe. A kétféle beadási mód más-más ráncoknál használatos. Kanülös technika esetében a fájdalom enyhe, de tű használatakor is mérsékelt. Érzéstelenítés legtöbbször nem szükséges, de vibrációs fájdalomcsillapító eszköz, érzéstelentő krém vagy ajak körüli ráncok esetében a fogászatról ismert vezetéses érzéstelenítés alkalmazható. A töltőanyag lidocain érzéstelenítőt is tartalmaz, ezért a beadás után nincs fájdalom. A kezelés végén megfelelő masszírozással a beadott anyag egyenletesen elterítésre kerül. A látható eredmény nagyrészt azonnali, bár egy-két hét alatt a ráncok tovább simulnak.

 A kezelt terület egy napig kipirul. Egy-egy szúrás helyén időnként előfordul lila színű véraláfutás, mely egy bő hét alatt múlik el, sminkkel fedhető. Gyulladásos reakció, allergia nagyon ritka.

Milyen töltőanyagok léteznek?

Töltőanyagként sokféle anyagot alkalmaznak, azonban messze leggyakrabban a hialuronsav alapanyagúakat. Ennek oka egyrészt, hogy az ún. tartós hatású anyagok némelyike akár évekkel később is gyulladásos reakciót okozhat, másrészt az öregedés során változik az arc szerkezete, ezért sok év után nem ugyanazon területre és mennyiségben lehet szükséges a töltőanyag.

A hialuronsav esetében ne a hétköznapi savas vegyületekre gondoljunk, hanem egy a bőrben élettanilag is megtalálható óriásmolekulára, amely ezerszeres mennyiségű vizet köt magához, ezáltal térkitöltő szerepet tölt be. A bőr öregedése során csökken a mennyisége, ezáltal a kollagén- és rugalmas rostok csökkenésével együtt vezet a bőr ráncosodásához, elvékonyodásához. A töltőanyagokban használt hialuronsavat géntechnológiai úton állítják elő, tartósságát keresztkötésekkel kialakított térhálós szerkezete adja. A gyártók többféle hialuronsavas töltőanyagot készítenek annak megfelelően, hogy felszínes, közepes vagy mély ráncba, ajakba vagy csont fölé adva arcformálásra használjuk őket. Rendelőmben a világszerte első számú, Juvéderm márkájú töltőanyagot használom.

Milyen ráncokat kezelhetünk?

Leggyakrabban az orr-szájzug redő (nasolabialis redő) és a szájzug alatti ránc (marionett-ránc) kezelését végezzük, de nem ritka a mosolyránc száj mellett, dohányzóráncok (ajak melletti radiális ráncok), áll fölötti redő, orca ráncai, szarkalábak, szemöldök között ráncok, belső szemzug alatti árok, alsó szemhéj beesettségének töltése.Ajaknagyobbításra és arcformálásra (járomcsont kiemelése, halánték-, orca beesettségének kezelése) szintén hialuronsavas töltőanyagokat használunk.

Mennyi ideig tart a hatás?

Nagyjából fél év és kettő év közé esik, általában egy év. Ekkorra még csak a töltőanyag nagyobbik fele bomlik le, de a páciens már a kezelés előtti állapothoz közelítő ráncokat lát. Növeli a hatástartamot, ha nem első kezelés történik a területenés ha mélyen lehet beadni az anyagot. mert nem vékony a ránc. Egyéni adottságtól is szerepet játszik, akinek a hialuronidáz bontóenzimje erőteljesebb működésű, azoknál rövidebb ideig tart a töltés. A tartósabb eredmény érdekében az első napokban vagy héten kerülendő a terület melegítése, így a napozás, szolárium, sport, de a masszírozás is.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől: 06-30/ 399-0202  (H-P: 08.00-17.30)​
Interneten bejelentkezést, kérdést nem tudok fogadni, kérésre asszisztensem megadja privát telefonszámomat!

Egri magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Kizárólag telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök, péntek délelőtt. kedden, csütörtökön és pénteken délután. A péntek délutáni bejelentkezés nélküli rendelés megszűnt.

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda 14:00-17.30 
(bejelentkezés nélkül)

 

Mezőkövesd, Mátyás király utca 75.

Hétfő 15.30- 17:30
(SZTK épület, II. emelet)
(bejelentkezés nélkül)